Training brugklascoaches

09/09/2015 Training brugklascoaches

Sinds meer dan tien jaar werk ik met diverse acteurs en trainers samen om hogerejaars leerlingen op middelbare scholen in en om Amsterdam op te leiden tot brugklascoach. Dit onder leiding van Karianne Schippers (Firma Klaar voor de Start). Ik werd daarbij tot voor kort vooral ingezet als acteur, maar inmiddels ook als trainer.

Deze brugklascoaches (op sommige scholen: juniorbegeleiders, mediators of ‘Miereneters’) zijn er om te helpen bemiddelen in conflicten, maar ook om brugklassers een beetje wegwijs te maken op hun nieuwe school.

De brugklascoaches vervullen op een aantal scholen in Amsterdam inmiddels een vaste rol in het helpen en ondersteunen van de eerstejaars scholieren. Na onze training, die onder andere bestaat uit het aanleren van gesprekstechnieken en oefenen in interactieve hulp, krijgen de coaches een officieel bewijs van deelname. De training biedt hen daarnaast een leerzame ervaring die ook in hun verdere carrière goed van pas kan komen.

Vaste scholen in ons programma zijn: het Spinoza Lyceum, het Vossius gymnasium, de Hubertus & Berkhoff culinaire vakschool en het Hervormd Lyceum Zuid (HLZ) te Amsterdam. Meer info hier.

Arjen Dijkstra